Våra hundar tillsammans med kära bekantas barn

Våra hundar tillsammans med  kära bekantas barn

Åter en nådens dag till ända....alla barnen sover..vad tyst det är...bara hundarna som tassar i huset och undrar ska inte husse komma och sova....med all rätt....därför inga långa blogg anteckningar...ofta säger tystnad eller bild mer än tusen ord.....visst är de söta våra vänners barn och hundarna Dixie och Fidelie
Visst är de söta......

Godnatt





Kommentarer
Postat av: Fredrik Norberg

Men vad roligt att "höra" från dig Svenne! Och vad trevligt att du skaffat blogg!!
Faktiskt tänkte jag på dig alldeles för några minuter sedan och så ser jag plötligt att du skrivit en hälsning på min blogg - märkligt vilka sammanträffanden! Det jag funderade på var det här med hälsningen "Guds frid" och det finska språket: vad är det för skillnad mellan "Jumala rauha" och "Jumala terve"?

I övrigt måste jag berätta att vi har en tjej som bor här på Laurentiistiftelsen som kommer från Jakobstad, och hon är den enda som hälsar med "Guds frid" vid nattvarden istället för "Herrens frid" som alla andra gör, undrar om det har något med den "jakobstadska" kyrkligheten att göra? Hon är också finlandssvensk, men har finskt efternamn.

I övrigt måste jag gratulera till diakonatet! Du tog dig igenom trots att du är kristen och har "fel åsikter"! =)

Själv har jag mer och mer slutat ut prästeriet i Svenska kyrkan, och har mer och mer närmat mig den Engelska (anglikanska) kyrkan, i ett tidigare blogginlägg på min blogg kan du läsa om detta. Det är inte så att jag tänker bara åka över till England och prästvigas för att åka tillbaka och jobba i Svenska kyrkan, snarare blir det så att jag mest troligt kommer att stanna inom Engelska kyrkan, iaf till att börja med. Har besökt anglikanska kyrkan i Köpenhamn några gånger och jag trivs verkligen, det känns väldigt rätt - trots att gudstjänsterna är på annat språk - en känsla som ju sällan infinner sig i en vanlig svenskkyrklig församling. Men Gud får utvisa hur Han vill ha det och var Han vill att jag skall vara - Han tycks vilja dra mig hit och dit...

Guds frid broder!
/Fredrik N

2006-04-28 @ 00:26:50
URL: http://www.fredriknorberg.blogg.se
Postat av: Svenne

Guds frid broder. Vad roligt att du hörde av dig härligt med sammanträffande över nätet.
Ska börja med att ge dig en liten finska lektion och dess innebörd i frids hälsningen. Denna hälsning som du kanske vet har en lång tradition i den leastadianska väckelsen och inte bara i den utan så hälsade man ofta förr,,,,sen blev det iallafall i finland en hälsning som mycket förknippades med väckelsen. Känns härligt att vi som kristna börjat hälsa varandra med himmelska hälsningar för det spelar ingen roll i ens tillhörighet av trossamfund. För det intressanta är att det kommer av hela hjärta som en hälsning från Herren.
På finska hälsar man när vi möts eller kommer till ett hem med Jumalan terve = Vi önskar varandra eller hemmet Guds frid ,välsignelse.
Sedan när vi skiljs eller lämnar hemmet så säger man Jumalan rauhaa =lämnar vi varandra eller hemmet i Guds frid.
På finlandssvenska så sade man Guds frid både när man kom och när man gick. På svenska får vi fylla ut med flera ord t.ex när vi skiljdes så sa man ja nu får vi lämna varandra i Guds frid. Här finskan speciell för då sa man som sagt jumalan rauhaa= vi får skiljas lämna varandra och hemmet i Guds frid.
Guds och Herrens frid= En himmelsk hälsning.
Direkt översatt är Jumala=Gud Herra=Herre
Visst är det härligt när vi får mötas som Guds barn, bror och syster och hälsa varandra med denna fridens hälsning som inte är en världslig fred utan Guds frid. Personligen stör det mig när man i Sverige bland kristna även präster i predikningar använder sig av ordet fred i stället för frid. Med Guds frid och endast genom den kan även världen få fred. Nog om detta Gud som sagt ser till hjärtat och han hänger inte heller upp sig på mig eller mej.....
Jo jag kom igenom nyckelhålet antagningskonferansen och vid höll vid min övertygelse i de senaste besluten som kyrkan gjort. Gud är större än svenska kyrkan det är Kristi kyrka som är av betydelse och hur ska man kunna avika från Guds ord och börja välsigna synd nej bort det utan förlåta syndare....ja broder nog om detta vi får fortsätta kämpa mot världen;djävulen och vårt eget kött icke i egen kraft utan i Guds kraft och namn.
Var ödmjuk broder och lyssna till den Gode Herdens röst Gud han drar oss inte hit eller dit han drar åt ett håll var uthållig nog visar han dig var du skall tjäna honom. Tänk så här som jag ibland brukar uttrycka mig när fokus i möten, samtal och beslut tycks mera handla om mänsklig makt och kontroll " Varken svenska kyrkan, leastadianismen,pingstvänner,anglikanska kyrkan osv äger min själ"
Tror jag slutar här men det kändes i hjärtat när du hörde av dig skriv gärna nån hälsning då och då eller ring själv är jag inte så mycket vid datorn mycken tid går åt till praktik och min kära familj. Kommer du upp till Norrbotten nån gång så är du alltid välkommen att hälsa på.
Jumalan Rauhaa Veli (broder) Fredrik
/Svenne

2006-04-28 @ 12:44:37
URL: http://www.svenolofsnellman.blogg.se
Postat av: Madonna

Men så underbart att du är på bloggen. Kram madonna

2006-04-29 @ 22:29:50
URL: http://madonnas.blogg.se
Postat av: Madonna

Du är nu länkad både på grundkursen och på min blogg.

2006-04-29 @ 22:41:56
URL: http://madonnas.blogg.se
Postat av: Madonna

jag saknade er på högmässan idag. Väldigt fin och stämmningsfull. Vi sjöng två olika versoner av psalm 23 som är min favvo av psaltarpsalmerna. Vi har hemmakväll med tonåring som bestämt sig för att inte fara ut till stan. Klokt beslut eller hur? Så vi har gjort eld i kakelugnen och nu skall vi dricka choklad och grilla korv. Vi hörs

2006-04-30 @ 22:53:05
URL: http://madonnas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0