Dela gemenskapen...

Åter har snart igen en vecka gått, ibland eller rättare sagt oftast rusar bara tiden iväg. Inte känner man då att man uträttat så väldans mycket gott. Upplever det stort att det fortfarande ges tillfällen möjligheter under veckan till stillhet och gemenskap med kristna vänner.
Varje Fredag samlas vi i Luleå på sk. fredagstimmen omkring Herren Jesus i alla åldrar från de små barnen till oss vuxna. Allt börjar med en gemensam inledning och bön, sen delas man in i olika åldersgrupper för att umgås och dela-få undervisning om Herren Jesus.
Vilken stor välsignelse detta är. Jag känner verkligen en tacksamhet i hjärtat. Man riktigt längtar dit varje gång, på samma sett kände även aposteln Paulus inför sin resa till Rom. Trots det stora geografiska avståndet till dessa troende kände Paulus en väldig samhörighet med dem. Varför?
Jo för att de var hans syskon i Kristus och han längtade efter att få träffa dem.
O vilken stor nåd det är att få vara ett Guds barn. Nåd är att Gud för Jesu skull förlåter oss våra synder.
  Tron är bara en tom hand, som tar emot gåvan. Vi blir inte rättfärdiggjorda på grund av vår tro utan genom vår tro.  Jesus har sonat och betalat vår skuld. Han är vår ställföreträdare.

I morgon söndag ska jag fungera som kyrkvärd för att sedan på kvällen sjunga solo och duett på sångstuden i Mariakyrkan tillsammans med ett antal andra solister. En tradition som varat nu i några år och blivit uppskattat. Sången är också ett viktigt inslag i att dela gemenskapen i Kristus. Sånger jag valt i år är ; Flyttfåglarna, Lär mig bedja Fader vår, Den stora vita skaran samt i Herrens händer.
Nästa vecka blir det höstlov planerar att åka med två kristna vänner ner till H-sand vilket jag också ser framemot. Har lärt känna en kristen broder som skall ner på ett uppdrag vilket jag är tacksam för.
Så nu blir det inte tid över till att blogga på ett tag, vill avsluta med inlednings orden vi fick på Fredagstimmen.

Ords.15:31 En mild blick gör hjärtat glatt, ett gott budskap giver märg åt benen.

Vi får fortsätta i bönens ande och som det också står i ordspråksboken. En uppmaning till dig och mig!!

Ords. 7:1-3. Min son tag vara på mina ord och göm mina bud inom dig. Håll mina bud så får du leva, och bevara min undervisning såsom din ögonsten. Bind dem vid dina fingrar, skriv dem på ditt hjärtas tavla.

Fridshälsningar. // Svenne

En bön..

Denna bön hittade jag på en blogg sida...med tanke på beslut som ska tas i den Svenska kyrkan..

Herre, led och styrk din kyrka, att vi alla må bli ett i Dig.
Särskilt beder vi för Svenska kyrkans Kyrkomöte,
sänd din Ande över ledamöterna, och låt Din vilja ske.
Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre och Gud,
som med dig, Fader, och den helige Ande,
lever och råder från evighet till evighet.

.vi får i sanning ikläda oss hela Guds vapenuttrustning och verkligen be om att Guds andes vishet ska öppna deras ögon. Ja allas våra ögon om vägen sanningen och livet. Låt Jesus var hörnstenen i Guds församling då käre vän får du och jag också känna igen honom när han kommer tillbaka och vi får fira Lammets bröllop.
Frids hälsningar!
//Svenne

Så lider veckan mot sitt slut....och snön den kom,,och snart Jul.


Tänkte jag skulle ta ett foto ute av höstens första snö...men hoppsan redan mörkt ute och nu plusgrader.  Därför blir det ett kort från senaste vinter.
Veckan har gått och åter stundar en ny vecka med elever som är ..nästan fulla med motivation och nyfikenhet av att ta emot min handledning i sitt kunskaps sökande...tänk om det vore så enkelt
Nja men okej jag ska i allafall försöka göra mitt bästa. för dem....slutkontentan är framåt i tiden nånstans att de ska lära sig leda sig själva. Har läst detta i nåt formulär för skolan......undrar ibland vart vårt samhälle är på väg...
Skönt ändå att få av sluta dagen/veckan i Jesu namn och få starta en ny dag /vecka i samma Jesus namnet. Ett namn som varken knappt hörs i skolan och än mindre får man nämna det. Förekommer säkert hoppas jag under religions timmarna........

 Första årskurs elever i gymnasiet skulle göra ett arbete om en svensktradition i kursen människan-socialt-kultureltt där de fick av mig i uppdrag att välja en tradition/högtid de ville fördjupa sig i. Två elever ville då skriva om Julen.
När arbetet var nästan klart kom de till mig för att jag skulle gå igenom uppgiften ge handledning stöd innan de skulle renskriva och föbereda en presentation. Frågan löd från dem? är det något vi glömt? Jag läste igenom uppgiften en gång, läste en gång till,,,hmm kan det vara möjligt eller har jag verkligen fått så dålig syn,,Jag nöp mig i armen Jo jag lever ...
Träffade eleverna dagen där på,,Jo ni har glömt en sak? "Va är de sant?" Jo ni har med mycken historia samt nutid om jultomten,julgran,julklappar,julbord...........men ni har glömt en person som rätt många firar. "Har vi de?"
....total tystnad i lektionssalen.....Sen bryts tystnaden av de studerande "suck men Svenne säg det då" JESUS.....
Ni skulle ha sett deras min....
Nej nu tar jag kväll och gott att veta att:

GUD ÄLSKAR DIG OCH HAR EN MENING MED DITT LIV.

GUDS KÄRLEK
"Ty så högt älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom icke skall gå förlorad utan ha evigt liv." Johannes 3:16

GUDS MENING
Jesus sade: "Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd." (ett innehållsrikt och meningsfullt liv) Johannes 10:10
Ha en bra och välsignad vecka kära bloggläsare!!


RSS 2.0