Våra hundar tillsammans med kära bekantas barn

Våra hundar tillsammans med  kära bekantas barn

Åter en nådens dag till ända....alla barnen sover..vad tyst det är...bara hundarna som tassar i huset och undrar ska inte husse komma och sova....med all rätt....därför inga långa blogg anteckningar...ofta säger tystnad eller bild mer än tusen ord.....visst är de söta våra vänners barn och hundarna Dixie och Fidelie
Visst är de söta......

Godnatt





Ny vecka.

Måndag kväll och åter en praktikdag avklarad. Åter en intressant och berikande dag. Gör som sagt landsorts praktik i förpraktiken inför profilstudier till diakon.
Gör detta i projektform där jag valde en liten landsort som jag inte kände till överhuvudtaget.
Detta för att få ta del av vad det kan innebära att jobba i glesbygd som diakon. Är själv uppvuxen på landsbygden så det finns en förkärlek till glest mellan husen men lite närmare varandra.

Huvudfrågan i projektet är att undersöka, bilda mig en uppfattning om den enskilda människans liv i bygd och deras relation till kyrkan. Har insett att för att kunna ha överhuvudtaget en chans som medmänniska,diakon är det viktigt att ha god och aktuell kännedom om bygden och den enskilde människan ur ett historiskt och dags aktuellt perspektiv.
Även stöda och uppmuntra människor till det diakonala ansvaret. Känns tryggt att även i detta få sätta sin tillit och ledning till Gud för utan han förmår vi föga.

Mycket intressant att få möta olika människor i intervjuer,samtal ,olika aktivitets grupper,hembesök,gudstjänster,föreningsliv osv...
Idag har jag haft förmånen att få deltaga med gruppen stor och liten....framtiden de små liven som Jesus alltid lyfte fram dessa våra plantor små till låns som gåva från Gud.

Gick sedan ikväll i min hemkyrka på bibelstudie viktigt att ge sig själv tid för bön,
 läsa och samtala kring Guds levande ord.
Åter till nattens vila.......våren börjar ta fart....man ser skimmer av Guds skapelse och liv ....
Godnatt.


Helgen som varit...

Då är denna helg slut en helg som inneburit att ingen tid funnits att sitta vid datorn. Jätte skönt att få ge tid tid till annat. En helg där vi haft gäster från mitt tidigare hemlan Finland. Vi har upplåtit vår hem för hit resta gäster som kommit till församligen för att predika Guds ord.
En välsignad helg med Gudstjänst firande både lördag och söndag. Ett mycket givande veckoslut inte bara med gudstjänst utan även att vi på lördag kväll fick möjlighet att i vårt hem tillsammans med 16st.andra vuxna samlas och samtala om både jordiska men också himmelska saker och även tillsammans sjunga lovsånger. Detta är välsignat.
Nu känns kroppen trött också de blev mycke köksarbete tillsammans med min hustru men ändå så rikt att ännu få uppleva och dela både "kökssysslor" och andliga sysslor.
Nu blir det att gå till nattens vila återstår att se när jag nästa gång skriver min blogg dagbok...de får bli när andan faller på...
Oavsett du tror det eller inte så är han uppstånden tror du det så äger du det.
Godnatt....

Vår media och ordtrötta tid

Vår media och ordtrötta tid

 

Kunde inte hålla mig från att testa detta med blogg. Snart alla har skapat sig en blogg  sida ,undrar om det är den moderna samhällets "ja ska gå över till grannen och höra hur han mår, orkar tro.

Undrar om inte snart vi börjar ropa efter konkret handling, någon som har tid att lyssna ,någon som har tid hålla min hand,någon som har tid att fråga hur jag mår, hur jag orkar tro...bry-sig-om-känsla som motkraft till vårt rusande media och talträngda samhälle.

Vill påstå att KÄRLEK ÄR TID!!

Är som sagt på väg mot att gå in i ett nytt yrke en kallelse som sakta vuxit fram vara ett redskap där Herren har för avsikt att använda mig som han vill. Återstår att se hur ofta och hur länge jag orkar "blogga". Tiden vill jag försöka använda mer för mina kära och nära som finns runt omkring mig.  Skall sluta mitt första blogg inlägg här för oavsett vad än jag skriver, tänker så vet han det....och du läsare av detta tänk detta gäller även dig vad än du skriver,tänker,känner så ser Gud rätt igenom dig och mig och omfamnar oss och säger du är försonad jag älskar dig för den du är trots att vi inte ät perfekta.

Är inte livets innersta längtan: Att bli sedd och älskad för den man är = vardagens och trons mysterium.

En hälsning från blivande broder diakon.


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0