Den goda nyheten.....

.....eller.........

Är den goda nyheten att Jesus har dött för dig och mig eller är det att .......

Bilderna får väl på nått sett tala för sig,,detta har väl knappats undgått någon hur världen-media endast våndas över finanskriser, svenska kyrkan har slagsida, klassisk kristendom ska inte mer få finnas,,,biskopen här uppe i norr uttryckte i lokaltidning att de hängivna medelmmar "är dom så kritiska så är det väl lika bara att dom finner ett annat sammanhang "...-.., prövade själv för ett antal år sedan att utbilda mig till diakon,,,godkändes inte för att jag ville vila på bibelns grund....fungerade även som kyrkvärd ett tag ,det anställdes en ny präst i kyrkan vi skulle fira första nattvardsgudstjänsten,,han bad oss kyrkvärdar  ta bort korset  som stod på altaret han tyckte det var så trångt med alla nattvards kärl....oj vad det gjorde ont i mitt hjärta....Det blir bara en djup suck likt Mose i öknen....

En främmande eld förtär pastorerna. Hesekiel säger att herdarna trampar ner den goda grödan och äter upp det bästa själva.
Vilka  skamliga saker som händer i vår värld och som har hänt och är på väg att hända även i den Svenska kyrkan.

Denna främmande eld förtär alla även mig om jag inte håller fast vid korset blott, Ja JESUS allena...

"Men jag var nära att stappla med mina fötter, mina steg var nära att slinta, ty jag avundades de övermodiga, när jag såg att det gick de ogudaktiga väl."
(Ps 73:2-3)



Det positiva är att vi ännu får ha kvar en liten bibelgrupp varje tisdagkväll där vi får i all ödmjukhet rannsaka studera Guds Heliga och Levande ord ,,,där vi får mötas som bröder och systrar litande på att det blod som rann på Golgata kors var just för mig som misslyckats i allt,
Är inte tanken att kyrkan,församlingshem,bönhus osv... ska vara ett sjukhus för syndare och inte ett museum för helgon.

"Är det människor jag nu försöker få på min sida - eller Gud?
Eller försöker jag ställa mig in hos människor? Om jag fortfarande ville vara människor till lags, skulle jag inte vara Kristi tjänare." (Aposteln Paulus, Galaterbrevet 1:10).

Kära vänner den goda nyheten för dig och mig är:

"Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare" (Rom 5.8).

Guds frid! Sven-Olof



Cd.utsläpp framskjutet....led mig att under vandringen i gruset dig vi följa må..

Fotsteg i sanden

Hej kära bloggläsare.

Vill upplysa er som tagit del av datumet för den planerade sångudstjänsten i Jakobstad den 22 November.
Denna blir ej av ännu p¨å grund av att Cd.skivan inte hinner bli klar till detta. Återstår mycket mera arbete än man kunde tänka sig,samtidigt som jag vill göra den med kvalitet. Därför så återkommer jag när nytt datum är fastslaget när detta då blir. Den som lever får se som det brukar sägas,,

Det viktigaste är ändå att vi har ödmjukhet,tålamod och att vi får bära Jesus i våra hjärtan,.
Fortsätt att be för detta projekt att det blir till välsignelse för människor även för dem som längtar efter mening i sitt liv och i sin sin tillvaro.
Finns så många människor som upplever sig leva i ingemans land utan mening och innehåll, Herre ge oss den rätta ögonsalvan att vi ser dig allt klarare och de som behöver oss.
Låt oss be med psalmförfattarna:

Led milda ljus i dunkel dimfylld värld led du mig fram,mörk natten är,långt från mitt hem min färd.Led du mig fram.Styr du min fot min fjärran framtids stig,jag vill ej se,ett steg är nog för mig. Sv.ps.275:1

Du som är vägen, sanningen och livet, eviga ljus, till salighet oss givet. Kristus, låt ordet, i vårt hjärta skrivet, helt oss förnya. Herre, du ensam är det sanna ljuset som kan oss leda hem till fadershuset. Lys oss, att under vandringen i gruset dig vi må följa Sv Ps 293:3-4).

RSS 2.0