Midsommarhelgen

Midsommar

Fortsatt Trevlig Midsommar alla bloggläsare!

Sommarn är igång och med den alla sommaraktiviteter vilket gör att varken tid eller lust finns att blogga så mycket. Äntligen var det slut spelat för Sverige i fotbolls vm- vilket ger mer ytrymme för att kanske göra nåt mer vettigt som gläder och ger andra något. Tänk att man ändå dras med i allt detta obetydliga men kan vara svårt att motstå som gammal fotbolls spelare själv. Tänk om vi skulle satsa så mycket på att hitta målet också i vår troskamp, tur att nåden ännu finns.
Tydligen hjälpte inte heller svt,s något kränkande omgjorda fader vår bön...smakade mycket illa och ovärdigt. Sånt tillåts nog i media men inte om någon säger sanningen från Guds ord. Men detta är ju inte alls konstigt för media styrs ju på hedningarnas villkor.

Hoppas att ni alla tar vara på sommarrens underbara konstverk som Gud skapat och som skiftar och varierar i all dess underbara färger.
Tänk vad välsignat och bra vi har det i vår lilla del av världen om än vi ibland hamnar ut  i öknen men detta gör han kära vän för att vi skall bli törstiga och längta efter vatten källan Herren Jesus.
Skönt har det varit med midsommarn då man fått umgås med nära och kära samt även få vila värkande muskler. Jag har nämligen drabbats av ett nytt handikapp nämligen byggsjuka. Renovering av huset på utsidan men skönt att få arbeta med händerna fysikt bra för kropp och själ det också.

Var över till en kär granne på em. och fick tag i en insändare från senaste Dagen något som är värt att läsa några tankar från tre ungdomar tills oss äldre.
Med rubriken : I kökssoffan vill vi dela vardag, bön och tvivel. Läs den gärna http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=113839

Åter  ut i midnattsolens härliga sken.
Kära läsare lev väl i Jesus.
/Svenne

Sommar

72835-7   Så kom den då sommaren regält och som vanligt slår vi värme rekord här i Norrbotten av alla län i hela Sverige.
Man både känner av sommarn utom och inomhus både vad gäller värmen och förändrade rutiner.
Ingen vill gå och lägga sig i tid och ändå ska alla upp tidigt för att hinna till jobbet, hinna skjutsa barn till fotbollsskola ( har inte skolan slutat?) Tyckte mig känna igen skolavslutnings cermonierna i år också både live och i media.
Sedan är det full aktivitet utomhus med trädgårdsarbete och byte av väggpanel på huset hmm väggen ruttnar också mycket som är ruttet i dagens värld .Ja sen ska hela rasket målas:
Hör ni det är sommar!!
Någon har skrivit och sagt när det har varit som mest har det varit som bäst.....ibland känns det inte så, men ändå upptäcker man att när man får lägga händerna på något praktiskt så glömmer man allt hjänskrynklande tankar som förs på olika sätt i vår mediala värld.

Ler åt mig själv för i år har jag inte brytt mig så värst mycket om debatten ,att ska skolaavslutningarna fortsättningsvis hållas i kyrkan. Kan ändå inte låta bli.
Tänk åter igen ska man som Kristi kyrka stå och vela vågar inte ta ställning. Läste med intresse från en kristen broders blogg sida som också han upptäckt hur skolverket lurar kyrkan Detta står att läsa från Skolverket: Om skolan låter en präst delta i en skolavslutning, oavsett om det sker i kyrkans eller skolans lokaler... Om skolan låter präst delta ... i kyrkan!!!
Vågar vi inte mera som kristna och som kristi kyrka stå för det budskap den ska förmedla?
Har vi också glömt vad det står t.ex i Invigningshandlingar för ett kyrkorum?
Där står b.la kyrkorummet avskiljs som en särskild plats för tiilbedjan,läsning av Guds ord,bön och lovsång, en HELIG PLATS, ett fredat rum och ett himmelrikets tecken. Är det inte Gud som ska få bli stor när vi samlas...tycker mig se andra tecken, tecken som också omnäms i Guds ord och dess yttersta tidens tecken??
Slutar där ....för nu måste min kropp få sig en behövlig vila efter en minst sagt varm och intensiv dag och knappast lär morron dagen se annorrlunda ut eller ??
Vilken lycka att vi inget vet om morgon dagen och tänk vilka himmelska löften vi har som får avsluta och vakna till löftet att Herrens Nåd Är Varje Morgon Ny.
Tack Gud för den här dagen!
Godnatt




RSS 2.0