Sommar

72835-7   Så kom den då sommaren regält och som vanligt slår vi värme rekord här i Norrbotten av alla län i hela Sverige.
Man både känner av sommarn utom och inomhus både vad gäller värmen och förändrade rutiner.
Ingen vill gå och lägga sig i tid och ändå ska alla upp tidigt för att hinna till jobbet, hinna skjutsa barn till fotbollsskola ( har inte skolan slutat?) Tyckte mig känna igen skolavslutnings cermonierna i år också både live och i media.
Sedan är det full aktivitet utomhus med trädgårdsarbete och byte av väggpanel på huset hmm väggen ruttnar också mycket som är ruttet i dagens värld .Ja sen ska hela rasket målas:
Hör ni det är sommar!!
Någon har skrivit och sagt när det har varit som mest har det varit som bäst.....ibland känns det inte så, men ändå upptäcker man att när man får lägga händerna på något praktiskt så glömmer man allt hjänskrynklande tankar som förs på olika sätt i vår mediala värld.

Ler åt mig själv för i år har jag inte brytt mig så värst mycket om debatten ,att ska skolaavslutningarna fortsättningsvis hållas i kyrkan. Kan ändå inte låta bli.
Tänk åter igen ska man som Kristi kyrka stå och vela vågar inte ta ställning. Läste med intresse från en kristen broders blogg sida som också han upptäckt hur skolverket lurar kyrkan Detta står att läsa från Skolverket: Om skolan låter en präst delta i en skolavslutning, oavsett om det sker i kyrkans eller skolans lokaler... Om skolan låter präst delta ... i kyrkan!!!
Vågar vi inte mera som kristna och som kristi kyrka stå för det budskap den ska förmedla?
Har vi också glömt vad det står t.ex i Invigningshandlingar för ett kyrkorum?
Där står b.la kyrkorummet avskiljs som en särskild plats för tiilbedjan,läsning av Guds ord,bön och lovsång, en HELIG PLATS, ett fredat rum och ett himmelrikets tecken. Är det inte Gud som ska få bli stor när vi samlas...tycker mig se andra tecken, tecken som också omnäms i Guds ord och dess yttersta tidens tecken??
Slutar där ....för nu måste min kropp få sig en behövlig vila efter en minst sagt varm och intensiv dag och knappast lär morron dagen se annorrlunda ut eller ??
Vilken lycka att vi inget vet om morgon dagen och tänk vilka himmelska löften vi har som får avsluta och vakna till löftet att Herrens Nåd Är Varje Morgon Ny.
Tack Gud för den här dagen!
Godnatt




Kommentarer
Postat av: Lena

Hej, vill du att fler ska hitta till din blogg?
Anmäl den i så fall till Norrbottensportalen.se
Över 900 länkar till hemsidor i Norrbotten!

Mvh Lena Öhman i Boden

2006-06-21 @ 13:49:36
URL: http://www.norrbottensportalen.se
Postat av: Karin

Hej!

Tack för inlägget i min blogggästbok! Välkommen tillbaka och hoppas du får en trevlig sommar!

/Karin

2006-06-23 @ 23:53:59
URL: http://karinlangstromvinge.blogspot.com
Postat av: Pellekjersti

I have surfed to your site accidentally and can not break away from it. It is really great!

2009-03-12 @ 10:35:45
URL: http://pellekjersti.myblog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0