Första predikan avklarad

72835-6

Då var den första predikan i kyrkan avklarad, har under praktik tiden även haft andakter på äldre boende men detta var min livs första. Känns alltid lite spännande för man är ju människa och tur är de men de kändes bra inför en bedjande församling där vi tillsammans fick be om att Gud själv med sin helige ande skulle öppna sitt ord och våra hjärtan. Det var Kristihimmelsfärds den söndagen efter predikan kom en kyrkobesökare fram och sa ingen medalj åt dig men det var det bästa som kommit från den platsen på länge...härligt när Gud får bli stor och inte jag.Ska försöka återge en del av predikan även till dig som läser min blogg.

Upplyft era hjärtan till Gud och hör dagens evangelium Markusevangeliet 16:19-20
Så lyder det Heliga evangeliet ;lovad vare du Kristus.

I enlighet med den bibliska skildringen och traditionen ända från 300-talet får vi idag fira Kristi Himmelsfärd på 40-dagen efter påsk.
Innan Jesus lämnade sina lärjungar hade han lovat dem, att när han hade farit ifrån dem skulle de vänta på att han skulle sända dem helige Ande.
Kära vän tillsammans med mig. I dag behöver inte vi vänta. Vad gjorde lärjungarna efter Kristi Himmelsfärd?
 De bad. Vad bad de om?

 Jo att det Jesus lovat skulle bli verklighet, att hjälparen den Helige Ande skulle komma (Apostl.1:12-14)  Därför får vi också idag tillsammans Be;
 Herre, min Gud , du talar till oss genom mänskliga redskap om ditt dyrbara ord för att dra oss närmare dig. Gör oss öppna och lyhörda så att vi kan ta emot vad du, inifrån vill säga oss. Ge vårt inre öga ljus till att se sanningen om dig och din skapade värld och rena våra hjärtan så att din kraft kan uppfylla och styrka oss. Kom du Helige Ande med din närvaro och förklara ordet på allas våra hjärtan.

Varför firar vi idag Kristi himmelsfärds dag i hela vår kristna kyrka så även här i Bredåker?
Denna dag i kyrkoåret kan vara lite svårt att få riktigt grepp om. Kan också vara svårt när man frågar människorna i vår värld idag att, vet du varför vi firar denna dag.
När vi firar, då är det väl en glädjens dag, är detta en glädjens dag, när Jesus lämnar lärjungarna i sin himmelsfärd?
 Vi i våra liv kan också ha svårigheter ibland när någonting lämnar oss, när något inte blir som vi har tänkt, vi kan hamna på olika sett i öken för ingen av oss är perfekta. Men kära vän Vi behöver inte vara perfekta men vi får vara äkta.
Kristi himmelsfärd är ledet mellan Kristi första och andra ankomst till jorden. Han skall inte alltid vara på Faderns högra sida . En dag som bara Fadern vet skall han säga Sonen: GÅ- NU.
För att hitta ett sammanhang, i denna helg samt finna tröst, hopp och glädje i våra liv får vi vända oss till källan Herren Jesus och de löften han gav innan sin himmelsfärd och de löften han ännu ger oss idag.
Denna Kristi himmelsfärds dag 40 dagar efter påsk så finner vi i texterna och psalmerna budskapet om hur Kristus har farit upp till himlen under jubel och att han satte sig på Guds högra sida. Han som är utstrålningen av Guds härlighet.
Det var också där på Majestätets högra sida som den förste martyren Stefano såg honom sitta, när han i sitt livs sista sekunder såg ” Men fylld av den helige ande riktade han blicken mot himlen och såg Guds härlighet och Jesus som stod på Guds högra sida (apg.7:55).
 Där redan hittar vi löftes orden för dig och mig som tror och bekänner att Jesus är Herren.  ”Om ni alltså har uppstått med Kristus, sträva då efter det som finns där uppe, där Kristus sitter på Guds högra sida” (kol.3:1)
Jesus har av Fadern betrotts makten över församlingen, han är huvudet för Kristi kropp.
Vi läser i apostlagärningarna (1:6-11) vers 8: men när den helige Ande kommer över er…..
Varför lyfte han upp i höjden och ett moln tog honom ur deras åsyn?” Edra hjärtan vare icke oroliga. Tron på Gud; tron och på mig. I min Faders hus finns många boningar; om så icke vore, skulle jag nu säga eder, att jag går bort för att bereda eder rum. Och om jag än går bort för att bereda er rum, så skall jag dock komma igen och taga eder till mig; ty jag vill, att där jag är, där skall ni också vara”
Han gav lärjungarna och vi kristna även en uppmaning; I dagens evangelium skriver Lukas;
Gå ut och predika överallt, och Herren bistod dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det. Vad var uppdraget Vad skulle predikas?
  Lukas: och Matteus skriver:  att gå för den skull ut och gör alla folk till mina lärjungar döpande dem i Faderns och Sonens och den Helige Andens namn och bättring till syndernas förlåtelse i hans namn. Detta skulle predikas bland alla folk och först i Jerusalem.
 Här var det inte fråga om olika grupperingar utan ha sa:
Till Alla mina lärjungar.
Han tog dem med sig ut ur staden bort mot Betania, och han lyfte sina händer och välsignade dem. Medan han välsignade dem lämnade han dem och fördes upp till himlen. De föll ner och hyllade honom och återvände sedan till Jerusalem under stor glädje.
Detta påminner oss om att vi får leva som Jesu efterföljare under hans välsignade händer.
Tänk vilka löftes ord han ger oss när vi bekänner hans namn detta Jesus namnet, namnet över alla namn, Guds eget namn. Han har del i Guds allmakt.
 Det betyder att han är nu lika allestädes närvarande som den himmelske Fadern. Himmelsfärds dagens budskap är inte budskapet om Jesu frånvaro utan om hans närvaro idag.
 Han som förut bara kunde umgås med en grupp människor åt gången han kan nu vara över allt
– i Hong Kong, i Kapstaden, i Boden, i Bredåker, i Bredåkers kyrka och tillsammans med alla kristna över hela jorden, får vi sjunga hans tack och lov.
Du och jag som är samlade här i Guds tempel ännu ljuder glädje budskapet som påminner oss om vägen från öknen tillbaka till vattenkällan. Nämligen den sanna grunden för all vår glädje och trygghet i försoningen på korset.
 En gång skall vi få vara tillsammans i evighetens himmel för alltid tillsammans med Herren Jesus, iklädda de vita kläderna som lärjungarna såg när de såg upp mot himlen. Dessa vita kläder är de himmelska kläderna, alla de som tvagit sina kläder och gjort dem vita i lammets blod.
 
De vita kläderna är Kristi rättfärdighet, den heliga skruden.
Och han kommer. Ja han skall återkomma i all sin härlighet tillsammans med alla sina änglar för att hämta oss hem.
Tänk också under vilken årstid vi firar denna helg.
Visst är det även där ute ett glädjens budskap. Där gläds våra växter och djur, i fågel sång och i växternasom spirar.
Jesaja 61: 10-11

Min glädje har jag i Herren,
 jag jublar över min Gud,
 ty han har klätt mig i segerns dräkt och skrudat mig
i rättfärdighetens mantel,
som när brudgummen sätter på sig turbanen
och bruden pryder sig med sina smycken.
Liksom jorden får grödan att spira
och trädgården låter sådden skjuta upp,
så låter Herren Gud
rättfärdighetens spira och äran
växa inför alla folk.

Vi ger all lov pris, tack och ära till vår Gud.
I evighet Amen

/Svenne


Våga vara den du är

Länge sen man hunnit skriva på bloggen, men som sagt tiden upptas av andra aktiviter som går före och gott  så.
Denna vecka har varit en praktikperiod av intressanta och spännande människo möten både planerade och spontana mötesplatser i vardagen. Samtidigt har ytterligare ett spår på min cd-inspelning kommit till.....det var tänkt att flera spår skulle komma till men min kära sångkollega insjuknade i feber .....men det får ta den tid de tar......arbetstiteln eller rubriken på skivan är om någon undrar "hjärtats sång till Gud"
Skivan är tänkt att gå till nåt välgörande ändamål men har inte bestämt vart? finns så mycke nöd i vår värld. Har du förslag så skriv inlägg åt mig.

Varför denna rubrik kan man undra i mitt inlägg?
Dessa möten med människor visar att vi ofta går och bär på ett yttre skal, men när man väl möts i det äkta /goda samtalet och vågar vara den du är så möts man också av en öppenhet,äkthet ,repekt och mötet blir ett äkta samtal som ger liv.
Dessa stunder är välsignade och ett nyttigt avstamp i vår brusande världs omgivning som vi alla är en del av.....
Såg på aftonbladet att nu byggs det för fullt sk.bås för att alla stinna "gubbar" ska få sitt under fotbolls -vm........man vill kräkas....visst har det alltid funnits ...Ja mena inte bås som min mormor hade i fähuset för korna...där luktade det också.....men nog får man undra vart människan är på väg....
Livets innersta väsen den hittas endast i Kristus doften i det äkta mötet ....man behöver inte ens ha biktbås.
Oavsett var du än finns i vår värld som läser detta så är du skapad till Guds avbild!
Kan du se Kristus i den du möter?
Någonstans läste jag att om man vill träffa en människa i vår värld som är mest Kristus lik så sök upp den mest sargade,sönder slagna trasiga människa ......????
Mycket som händer i vår värld kan vi inte riktigt förstå
Vad får då Gud att le?
Bibeln säger: Lär er dag för dag att förstå vad som är Herrens vilja. Ett föredöme ger oss bibeln i en människa som behagar Gud. Det är Noa. På den tiden hade hela världen blivit moraliskt bankrutt....Gud fick en avsmak för människorna...han sörjde och ångrade att han skapat människan. Men i allt detta fanns det en som gjorde Gud glad. Bibeln säger: Men Noa gjorde Herren glad. Tack vare detta är du och jag i livet i dag......
Livet i Kristus...
Gud säger ;Jag vill inte ha era offer- jag vill ha er kärlek. Jag vill att ni ska känna mig. Är det inte detta som det om näms i första budet...
...slutar där .....
/Svenne
/Svenne


Premiär

Premiär
Man ska ha husvagn......

Då var äntligen premiären avklarad och det blev en kort sväng men ändå till ett vackert ställe nämligen Storforsen. Samtidigt så visade sig värmen på allvar och Älvsbyn är ju alltid värst åtminstone när det gäller varmast och kallaste orten i landet. Nåja de behöver också få va bra på nåt, för vi åkte faktiskt till Älvsby folkhögskola först på en föreläsning (ingen höjdar föreläsning,kanske det berodde på värmen och min förkylning) ...
...men i alla fall så fick vi en underbar helg i storforsen. Vi åt gått slappade vandrade i Guds underbara skapade natur såg även på det senaste nybygget i Storforsen det nya kapellet ....hmmm visst det var vackert ..mycket man får till om man har PENGAR..tänk om alla hade en sån "friggeboda " på tomten ..är det nån som sagt att inte pengar är makt idag....okej då om de används till att bygga kapell tacka för de....Men Gud äger all makt i himmel och på jord....undrar hur länge han orkar se på hur vi förvaltar och slösar med det kapitalistiska,,,,nåväl en bra kontrast brytning är kapellet i storforsen till allt annat undrar om man skulle gifta om sig *L*..gissar att många vill boka sitt bröllop där framöver... nog om pengar makt och kapell.....jag brydde mig inte om att sätta upp mitt "förkapell " till husvagnen alltså förtält mena jag de blir nästa resa om jag får leva....

Nej nu väntar gräsmattan på att få sig en regäl omgång med räfsan.....egentligen inte så stor idé om man bor på ett bostadsområde brukar upplysa mina grannar om att idag förflyttar jag löven torrgräset över till dig så får du flytta över det till mig i morgon....

Kommer inte att bli så många inlägg framöver på ett tag för nu vill man vara ute i det fria.....
Sköt om er alla, var rädd om er
Gud välsigne er !
/Svenne

Tiden går fort

Tiden går fort

Tänk vad tiden går fort inte längesen de va gnistrande sol och snö...
Se, såsom en handsbredd har du gjort mina dagars mått, och min livslängd är såsom intet inför dig; fåfänglighet allenast äro alla människor, huru säkra de än stå. 

.Nu går vi in i maj månad flyttfåglarna har kommit gräset börjar snart ta fart och efter ett tag som det också står i Guds ord...Gräset torkar bort, blomstren förvissnar, men Guds ord förbliver evinnerligen....härligt med vår växlande årstid liksom livet kan vara. Vi får gå till nattens vila och tacka Gud för den här dagen och om vi får en ny nådens dag så får vi också börja den i Jesu namn.
/Svenne

Valborg..det närmar sig...

Golf

Så var då valborgsbrasan tänd och korv har grillats i trevlig samvaro med vännerna i sävast.
 En tradition som funnits ett tag också barnen var med ,tänk vad härligt att de ville följa med och umgås med andra kristna ungdomar detta är man tacksam för. Tyvärr är denna helg en helg som många unga och äldre faller offer för spritens dilemma och alla dess följder. Som förälder går ofta bönen till vår Himmelske far att han ska beskydda och bevara dem...Gud som haver barnen kär......
Korven den smakade gott i år också och speciellt den finska ,,,smaken kan sitta djupt bör väl inte skriva var jag är född....sen vann vi i hockeyn igår med 2-0 mot Sverige...hyvä suomi...
Nu börjar man även känna av också att nu är det inte länge tills man för starta en ny retretsäsong.....
Var dag är en sällsam gåva en skimrande möjlighet.
Godnatt alla i Sverige

RSS 2.0