När sommarn mot hösten sig vänder....

En underbar skogspromenad med min älskade fru, ute bland höstens vackra färger. Vill dela några ögonblicks bilder åt dig som fångades med kameran. Vilka sprakande lysande färger ögat fångar upp, tänk detta får vi dela du och jag. Tack Gud för allt och väl hemma så hittar jag ......


image19

......  yngsta sonen uppklivandes i rönnen,,,hmm kan väl symboliseras som från vår till höst..

image17


"Fram skrider året i sin gång, nu gulna lund och lid"
"Farväl med all din lust och sång, du korta sommar tid"

                                Strandskator sträckande

"När sommarn mot hösten sig vänder, då samlar sig flyttfåglars rad, 
  de längta till ljusare länder, med vårliga grönskande blad.

 De vet att när sommaren svalkas, då närmar sig uppbrottets stund,
 de vet att när höststormen nalkas, då väntar en varmare lund.

 Guds folk är som flyttfåglars skara, de vänta på uppbrottets stund,
 de vänta Guds sommar den klara, där högt ovan världarnas rund.

 Det vänta en sommar där borta, ett varmare skönare land,
 Ja blott några vinge slag korta, sen ser vi den soliga strand."





image21
..väntande på värme vilar rot och frö, vet att våren kommer. Varje träd och ört brister i blom på sin bestämda tid.
Kärlek med ditt ljus kom, kom och hos oss förbliv.

Hösthälsningar // Svenne
 

Bibeln Guds ord! Jag blir bara så trött...


Kanske en något märklig rubrik eller kanske inte. Alla känner vi väl oss trötta och vad önskar man då.Jo vila....
Visst jag känner mig trött rätt ofta på flera olika sätt,,Var hittar man kraften.
Just nu är jag så trött på allt svammel som man daglig dags finner skrivet i olika tidningar inget nytt i sig, falsk lära har funnits länge i vår kyrkohistoria,,men det som oroar mig mest är de människor som har åtagit sig uppgiften att vara ledare i Guds församling men intar en auktoritet och går ut med en falsk lära....Något jag själv har en skrämmande upplevelse av när jag påbörjade min diakonstudier vilka jag just nu har lagt på is ett tag. Varför? Därför att inte Guds ord/ skriften längre är den avgörande måttstocken. Istället blev jag icke godkänd i teologi kursen av belästa proffessorer ifrågasatt utifrån min bibelsyn osv. Ingen, märkväl ingen talade om Jesus i centrum....suck..
Jag bara undrar är det inte så längre att vid sin ordination så lovar prästerna att förkunna Guds ord rent och klart?
För mig personligen är huvudregeln i bibeltolkning;
- Bibeln är den kristna församlingens enda auktoritet i allt som rör kristen tro och moral. Bibeln/ Guds ord är en ofelbar läroauktoritet. Alltså skriftens ord kan inte motsäga varandra i någon fråga, som har med vår frälsning att göra.
- Bibeln är Guds eget ord läsa o förstå den i överenstämmelse med Andens och de heliga författarnas egen tidpunkt, som är människors frälsning till ära för Jesu namn.

Kommer i mina tankar kära Lina Sandells sångtext vilken jag tycker beskriver så bra det jag just nu känner...

1. " Jag irrade länge än hit och än dit, och sökte en väg till Guds himmel. Och sökte väl stundom med allvar och flit, bland människo meningars vimmel. Jag sökte dock icke i Ordet, och se;,; hur kunde jag då finna bot för mitt ve;,; Hur kunde jag då finna vägen"?

2." Min redliga bättring, min tro och mitt hopp, min ånger, min bön, och min lydnad. Se där, vilka trappsteg jag timrade opp, se där, var jag sökte min prydnad. Men aldrig den lydnaden provet dock höll;,; Och sten efter sten från byggnaden föll;,; Den blev ingen brygga till himlen".

3. " Och under allt detta stod Jesus så huld och ropade till mig så trägen. Se jag har betalt din omätliga skuld, jag ensam jag ensam är vägen. Jag, jag har förvärvat och återlöst dig;,; Säg vill du ej låta dig nöja med mig;,; Den nya och levande vägen"?

4." Den vägen mig syntes i början för lätt, som många väl ännu den kalla. Men när man har försökt alla övriga sätt, och kommit till korta på alla. Då skall man och slutligt sig finna därvid;,; att hava allenast i Jesus sin frid;,; Och blott genom honom bli salig".

I Herrens händer där får jag vila, där är jag trygg är inte de tså skönt käre kristna tros broder och syster.

Frids hälsn// Svenne


Respekt och Harmoni

Hej !!
Se på mig....
image16
Hej kära vän!
Så har sommarn gått oj vad tiden gått fort, kanske ett tecken på att det varit bra? Nu är man åter i den grå vardagen med allt vad det innebär. Åter på arbetsplatsen med en massa nya elev ansikten man får möta,utmanande och spännande varför?
Har försökt lägga en grund för alla nya elevgrupper jag kommer att ha ansvar för vad ska vi satsa på... Vi enades om orden Respekt och Harmoni
Därför denna rubrik eftersom jag har insett mer och mer betydelsen av  innebörden i dessa ord....
Varför inte du också som läser detta stanna upp en stund inför dessa ord...Snälla titta se på mig en gång till....
Är vi inte alla skapade till Guds avbild

Ansiktet är viktigt, det återspeglar en persons hjärta. Mer kan vi inte önska än att Gud vänder sitt ansikte till oss. Då är all distans mellan Gud och människa borta. Då är Gud hos oss. Vilket löfte det är som inryms i välsignelseorden: den fördolde guden ska bli den uppenbarade guden.

Det ansikte som aktivt ser är alltför sällsynt i vårt samhälle. Det ansikte som är vänt till medmänniskan och tar emot hennes budskap efterfrågas. Det ansikte som bekräftar att någon annan är och har ett värde existerar inte för många unga som försöker finna sin identitet och få sin mänskliga värdighet erkänd i en kärleksfull relation. Bristen på ansikten som ser, tar emot och bekräftar har med vår livssituation att göra. Tempot och konsumtionen tycks ta all kraft. Och allt konsumeras: intryck, upplevelser, varor, tjänster, information och till och med relationer.

Kunde inte låta bli att åter igen säga åt eleverna...
Se på mig en gång till...
Harmoni
Det är vad vi kan leva i
Om vi kommer tillsammans
Syster jag ska försvara dig
Broder jag vakar över dig
Med tålamod
Och acceptans
För vi är alla på väg nånstans....till himmlen ..till det eviga livet
Till kärlek
Och lär av det
Jag ler
Jag ler
Jag ler

// Svenne

RSS 2.0